March 15, 2010

Hari Wanita Sedunia Bersama 3R !

Sebelum bercerita pasal event 3R yg ber"?" kn Equals Right, Equals Opportunity, Progress For All sempena Hari Wanita Sedunia yg diadakan di Central Park Bandar Utama 13hb hari tu, nk cerita pasal perubahan rupa blog saya untuk kali ke-3 rasanya haha. Thanks to Melz sebab btau pasal blogger sekarang dah boleh bagi kita design blog sendiri di entry beliau bertajuk MelRomeo Maintenance ! . Kalau nk tau macam mana boleh lah tengok di blog beliau. Lepas neh memang dah tk kn tukar dah. Sumpah malassss gileeee.


Okay now proceed kepada main topik untuk entry kali ini. Pada 13hb yg lepas saya di ajak oleh kawan saya Ajwin Ajeera ke event 3R dan menjadi supporter beliau. Sapa yg pegi tahu lah betapa best ke tk bestnya ke sana. Walaupon hujan yg agak lebat sampai lecak kat situ sampai jeans dan kasut saya kotor habis. Dah macam orang baru balik sawah pon ada. Macam macam yg ada kat sana. Ade beberapa artis perform kat sana antaranya Aizat, Azlan & The Typewriter, Dayang, The Rebel Scum dan dll.


Ade juga yg jual jual di situ dan murah murah. Ade dapat minum coffee starbucks free. Hahaha ini memang tk boleh lepas lah kn memandangkan di Segamat tk de starbucks. Lepas walkathon dapat goodie bag, dapat tshirt free plus dgn tshirt Ajwin Ajeera yg di sponsor oleh mama Awin sendiri.


Lepas tu dapat jumpa blogger secara tk sengaja, Melz, Rina Salleh dan Milimilo. Dorang tk kenal saya pon, saya je kenal dorang wakakaka, Itu pon sebab Awin kawan dengan dorang. Tengok Melz dalam gambar macam pendek, tapi rupanya tinggi, tengok Rina Salleh macam tinggi dalah gambar tapi rupanya lebih kurang saya je, pendek hahahah !


Lepas tu balik dalam pukol 8 macam tu sebab dari pagi kitorang kat situ, penat gile tapi berbaloi lah penat penat kan. Paling tk boleh blahnya saya ade pegi satu booth neh pasal Aids lah. Lepas tu dapat satu bende sampul die cute gile bunga bunga. Balik je rumah saya, Awin dan Amoy tengok tengok lah barang barang yg kitorang dapat masa kat event tadi. Paling excited nk tengok yg sampul bunga bunga tulah. Sekali bukak, hamek kau ! Condom rupanya -.-" Tk perasan pulak kat sampul tu ade tulis Safe Sex -.-" Excited sangat tengok sampul cantik. Indah rupa dari isi. Tk salah lah orang kata jangan tengok dari luaran. Luaran je cantik tapi isi tk boleh pakai. Hampeh betul -.-"





Ini bukan perarakan tunjuk perasaan ye, ini adalah walkathon sambil melaungkan hak wanita. Bajet bajet dah wanita lah neh. Cehhcehh.



9 comments:

Melz said...

hai deya nice to meet you ;) ahaks..
giler event nie meriah yoh! dan² terasa nak wisel tuh kekeke .

neway napa berdiam jer? hak²

joegrimjow said...

kan best klu ku pon join sama

Deya Zanial said...

melz : yeahh nice meeting u too melz ;) agak lahh meriah gile kn? kn? *saje kasi joegrimjoe jealous* wakakaka !

haha saya neh pemalu orgnye, tk kn tk perasan? HAHA !

Deya Zanial said...

joegrimjoe : haa tulahh rugi gile tau. tk pe next year boleh pegi hehehe ;)

Ajwin Ajeera said...

HAHAHHAHAHHAHHAHHAHA

Deya Zanial said...

ehh awin perasan title neh macam translate in bm je dari awin punye? hahaha.

milimilo said...

hai deya hai =P
xjumpe central park sampai balik..sedih T_T

wawan said...

1st time bukak blog ni through milimilo =) meriah gila event! rugi xp!!!

Deya Zanial said...

milimilo : heyy ;) haha tk jumpe ke? alaa kesiannya. padahal mase hari tu dah dekat sangat dah dgn central park. cari pintu yg dkt dgn armani exchange je.

wawan : haha agak lahh. memang meriah.knp tk pegi?