January 26, 2015

Cerita Seram Ringkas.

Setapak, dua tapak. Berhenti. Di berhentikan oleh sebuah pandangan hadapan. Seseorang yang sudah lama takde dalam semak-samun fikiran. Mana datang dia ni aleh-aleh ada sini?

It's okay.

Melangkah beberapa tapak sehingga melepasi seseorang itu. Perasaan ketika melepasi macam kene ragut kasar dengan perasaan lama. Maha hebat kau jah?!

Aku benci dia. Aku benci dia. Aku benci dia.

Kene motivate diri untuk membenci seseorang supaya terus maju hadapan. Tak pelik ke kalau melangkah ke hadapan padahal padangan kau masih berpaling ke belakang? Melihat seseorang menunggu seseorang yang lain, yang kau tak pernah dapat rasa dari seseorang tu, tak ke perit?

Tahu apa yang paling seram dalam kes ni?

I love you, you love me,
We are happy family,
With a great big hug and kiss for me to you,
Want to say I loves her too.

* * * * *

Aku terus terjaga dan aku benci mimpi tadi & juga that Barney song. Yiks!

July 6, 2014

Little Update

Rasa janggal nak menaip, bercerita lagi kat sini. Sekarang semuanya baik-baik saja. Alhamdulillah. Lainnya, sekarang tengah tunggu Graduation Day. InsyaAllah, kira-kira dalam bulan November tahun ni. Rasa tak sabar pula. Harapnya masin dekan untuk sem ni, insyaAllah. Amin.

Lepas ni mungkin terkuburlah blog ni. Takde pon yang membaca. Kau pon syok sendiri je selama ni. LOL. Sekarang sibuk cari kerja. Akceli, ada dapat dua offer, tapi entahlah. Bukan sombong atau memilih. Cuma tak rasa nak kerja kat situ. Kurlas kau.

Till then. Ramadhan Kareem.

May 6, 2014

Greedy.

"This is me envious,
as I write your name on a mug,
and smash it against the wall.

This is me selfish,
with my hands around your wrists.

This is me lonely,
ever-flowing, irrational, leech.

This is me angry.
This is me drama queen.
This is me greedy, always needy.
Open bones, endless questions,
chocolate-dipped anxiety.

This is me desperate,
this is me starving.
Poisonous disease.
This is me wanting,
more, more, and always more."