July 26, 2015

Currently

Hi? A little awkward here. I am 24 yo this year, yet I still have time/ interest in blogging? I am not saying that blogging just for a young teenage tho. But, seriously, for a personal blog like this, what kind of topic je pon kan nak cakap? Life? Love? Heck.

Tah bila last aku cerita-cerita kat sini kan? Lol. Currently I am employed. Working with consultant company. Civil & Structural Consultant specifically. Yes, handling project tenders, working with engineers and etc. Most of our clients are developers like SP Setia, Eco World, IJM Land and list goes on. I am handling all Eco World projects. *thank god*

Ada one time ni client datang our office and I dont even know that he is our client. Not until he sign acknowledge. Lol. Part yang paling seram bila dia dah keluar dari my office, and patah balik tanya "Whats your name miss?"

Kenapa kau kena patah balik untuk tanya nama aku? Dont tell me you gonna evaluate me, Then I'm fucked up. But after all, I love my current job because this is what I wanted. The line I'm in. *especially the bonus* hakhak. Alhamdulillah, syukur.

April 9, 2015

Sunan Nanggroe Sang Kembara

Aku rasa banyak-banyak novel yang ada kat dalam rak buku aku tu hampir kesemuanya buku-buku alternatif. Cuma series Sunan ni je yang bukan buku alternatif aku baca. Aku tertarik dengan buku ni sebab jalan cerita dia yang berkisahkan seorang hamba Allah yang sanggat taat pada penciptaNya. Aku rasa kesemua series ni ada 7 buah. Yang paling terbaru aku ada, yang macam gambar bawah ni.

Sunan Nanggroe Sang Kembara

Untuk novel atas ni, bukanlah sambungan untuk 6 novel sebelum ni. Tapi lebih kepada pendalaman cerita dari 6 novel sebelum ni. Lepas ni akan ada novel yang ke 8 pula sebab novel yg ke 7 ni di akhiri dengan "...bersambung." Haha. Sakit hati bila novel bersambung pada cerite yang ketara tergantung. Sambungan untuk novel ke 8 aku tak tahu bila di keluarkan. Mungkin tahun ni? Atau mungkin tahun depan? Kita tunggu.

Jangan risau, novel ni bukanlah macam novel-novel alaf 21 yang galak bercinta sana-sini, orang kaya jatuh cinta dengan orang biasa. Cliche. Tapi novel ni banyak sangat pengajaran yang kite boleh ambil dan banyak sangat ilmu agama yang kite boleh belajar. Lebih-lebih lagi untuk belajar menjadi seorang hamba yang sabar dan taat pada penciptaNya. Tak rugi baca. Daaa please ini bukan review berbayar macam ig shop tu okay. Ni sebab aku memang minat gila dengan novel ni!

K tu je. At least aku update blog kan? Lol.

January 26, 2015

Cerita Seram Ringkas.

Setapak, dua tapak. Berhenti. Di berhentikan oleh sebuah pandangan hadapan. Seseorang yang sudah lama takde dalam semak-samun fikiran. Mana datang dia ni aleh-aleh ada sini?

It's okay.

Melangkah beberapa tapak sehingga melepasi seseorang itu. Perasaan ketika melepasi macam kene ragut kasar dengan perasaan lama. Maha hebat kau jah?!

Aku benci dia. Aku benci dia. Aku benci dia.

Kene motivate diri untuk membenci seseorang supaya terus maju hadapan. Tak pelik ke kalau melangkah ke hadapan padahal padangan kau masih berpaling ke belakang? Melihat seseorang menunggu seseorang yang lain, yang kau tak pernah dapat rasa dari seseorang tu, tak ke perit?

Tahu apa yang paling seram dalam kes ni?

I love you, you love me,
We are happy family,
With a great big hug and kiss for me to you,
Want to say I loves her too.

* * * * *

Aku terus terjaga dan aku benci mimpi tadi & juga that Barney song. Yiks!