January 29, 2010

Why Are You So Annoying?



Wahh teruja gile kott bila dapat tahu semalam hari mengundi JPP. Alaa apasal cakap saya jakun plak? Ishh mestilah teruja. Saya baru 19 tahun okay. Please note that yg saya GENAP 19 (SEMBILAN BELAS) tahun. Bukan macam kawan kawan saya yg lain di mana mereka masih 18 tahun dan beberapa bulan. Ehem ehem *bajet akak akak neh -__-" Okok balik pada topik kita tadi pasal mengundi.

Yelahh umur untuk mengundikan 21 tahun. Saya baru 19 (SEMBILAN BELAS) tahun tapi dah boleh mengundi. Masa pergi ke dewan untuk mengundi memang excited sangat lah. Rasa macam nk je jerit kuat kuat "WEHH SAYA BOLEH MENGUNDI OKAYY !" why are you so annoying deya? -__-" Kitorang tk boleh bawak beg masuk dalam dewan sebab... Sebab? Errr tk tahu kenape -_-"





Kene pergi kaunter dulu check nama untuk amek password. Lepas tu die tanya nama, then die salin kn password tu terus pergi ke kotak mengundi. Wahh teruja betul menekan nekan papan kekunci (keyboard). Lepas masuk kan no matrik dgn password terus tekan "Enter". Papp ! terpampang muka muka pencalon. Sebelum tu di cafe masa nk beli makan terjumpa wawa.

w : kau dah pegi mengundi?
d : hah? undi? undi ape?
w : undi perlantikan JPP lah kat dewan.
d : oh perlu ke? aku bukannya kenal pon dorang sume. malas lah.
w : eh dapat cop lah. bawak kad merah sekali.

p/s : Sume ahli kolej memang sangat gile kan cop. Asal cakap je ade cop memang mereka akan pergi, walaupon masa tu ade event kat masjid As-syakirin. biar jauh dari kolej, mereka sanggup pergi. Termasuk lah saya -__-"

d : oh yeke? ade yg hensem tk?
w : ahh kau. malas aku layan.
d : tk delah. kalau aku undi yg hensem tu then die tercalon. lepas tu boleh aku jumpe die cakap yg sebab aku undi die dah dapat jawatan yg die pegang sekarang.
w : zzZz.

Pehh muka pencalon sume nerdy gileee. Malah seorang pon tidak saya kenal, pernah lihat muka malang sekali tidak -_-" Tapi saya undi juga. Saya undi budak fakulti saya je. Semoga die menang. Aminnn.




Rase macam ade kelainan lah kat entry kali neh, kn?



4 comments:

TMUkmkd said...

kat sini (UMT) baru je lepas :)

zack zukhairi said...

yg hensem x pandai wat keje kot.
hehe

ada.m0khtar said...

a'ar slalunye yg hansem ni tin kosong je.. hehehe

Deya Zanial said...

TMUmkd : ohh yeke? best kn mengundi? -__-"

zack zukhairi : haa agak lah. yg hensem terlalu busy meng-usha perempuan kot. maaf kn saya laki laki hensem -__-"

ada.mOkhtae : saya setuju. hehe.