January 1, 2011

1st Entry For This 2011.



Suka duka pahit manis sepanjang tahun 2010 yang dah kita lalui moga menjadikan kita lebih matang. Memberi pengajaran pada kita. Menjadikan kenangan pada kita. Pahit atau manis itu belakang cerite. Hidup neh perlukan asam garam baru ada umphh ! Ye dak? At least ade lah jugak benda yang nak di senyum kan bila termenung kn?

Apa yang dah berlaku tu tinggalkan di belakang. Jangan di toleh lagi. Itu mungkin membuatkan kita berat untuk melangkah terus maju kehadapan. 

Duduk di bangku, dan pikir ape yang dah kita lalui sepanjang 2010. Apa yang nak di ubah? Berubah menjadi lebih maju, lebih cemerlang. 

Dah lah, aku bebel panjang pon bukannya aku pernah ada azam. Aku bukan jenis yang suka memasang azam setiap tahun. Tak, bukan aku tu. Aku maju je terus. Sepanjang melangkah tu kalau aku rasa ade yang nak aku ubah terus aku berusaha lah nak ubah. Bilanya akan berjaya untuk ubah tu tak tahu lah aku. 

Tak de wawasan? Kesah ape aku.

Banyak juga benda yang tak di jangka berlaku. Macam sakitkan hati orang dengan sengaja. I had no choice. Deep inside, ya Allah sumpah serba salah rasa. Yeah orang kata buat buruk untuk yang terbaik? To that person, Im sorry. I know you read my blog. Happy new year :) 

*shed tears.

Happy year 2011 everyone :)

6 comments:

kembatolo™ said...

taley marah r kalo dah terpaksa. HAHA !

dianna said...

happy new year. may this very new year will change us to be a better person <3

btw, im dianna. your new blog reader.

Tuan Din said...

mmg tak semestinya yg berlaku tu semua yg kita rancang...
tapi Azam tu taruk something yg kita targetlah...
anyway, suke2 awak dah rajin hapdet ini blog...

Deya Zanial said...

kembatolo : yela marah lah marah. haha copcop ape yg marah marah neh? -.-"

dianna : happy new year dianna. thank you :) ♥

tuan din : em betul lah tu. redha jelah kan :) thanks.
alaa esok dah balik kolej dah memang tk dpt lah nk update selalu lg hehe :D

FarhanaFabulous said...

hepi new year dear...following yaww !

Deya Zanial said...

farhana : thank you.