March 17, 2013

Sunan Musafir

Ingat lagi tak, sebelum ni aku ada share pasal satu novel penulisan Ramlee Awang Mursyid back in 2011? Kahkahkah mestilah tak ingat.
 
Aku ade cerita pasal novel tu tentang Laksamana Sunan kenzzz? Hujung entri tu aku cakap mintak-mintak lah ada sambungan novel tu yg keseluruhannya ada 6 buah novel.


Nampak tak turutan novel tu? Tak? K.

1. Bagaikan Puteri
2. Cinta Sang Ratu
3. Hijab Sang Pecinta
4. Cinta Sufi
5. Sutera Bidadari.

Novel penutup untuk cerita Laksamana Sunan ni ialah Sunan Musafir. Lepas baca novel Sutera Bidadari mesti korang tertanya-tanya,
 
1. Apa jadi pada Saifudin aka Laksamana Sunan lepas dia pergi berjumpa dengan Sang Dewi?
2. Betul ke Sang Dewi tu Ratna isteri Saifudin?
3. Muncul watak baru Andika, budak lelaki jagaan Saifudin. Siapa Andika?
 
Banyak lagi lah. Tapi kesemua persoalan akan terjawab dalam novel Sunan Musafir ni. Aherher. Beli novel ni pon kebetulan je sebab tengah nak cukupkan baucer buku RM50 tak tau nak beli ape lagi, tetibe adik aku terjumpa buku ni terus beli. Sebab lepas baca Sutera Bidadari tengok gaya macam tergantung tapi macam takde pon nak cakap pasal ada sambungan. Pheww. Ahhh rindu Saifudin *tetibe*
 

3 comments:

Azyyati Elias said...

A'ah rindu Saifudin jugak. Haha. Dah habis dah pun sinambungan trilogi Bagaikan Puteri tp nnti Ramlee Awang Murshid akan gabungkn 5 watak dlm satu novel dan salah satu watak adalah Laksamana Sunan. Happy kot bila dpt tau.

Nama novel tu ialah Magis tp tak keluar lg la.

Deya Zanial said...

Yekeeeee? Kalau dah keluar novel tu let me know pleaseeeeeeeeee ;D

Azyyati Elias said...

Haha. Okay. :)