October 21, 2010

Imperfect.


"Life's been really hard. Trying to keep everything good. Trying to make everyone happy. Trying to be the best. Even if its just a lie. I understand the goodness is lying now. Yes I do." -Koken & Sigeret.

Well, yes to be honest, almost 75% daripada hidup neh tipu semata-mata. Kita banyak menipu daripada berkata benar. In fact, orang yg menipu neh pon bukannya apa, nak jage hati orang. Senang cite, menipu neh banyak beri kebaikan daripada keburukan.

Kite menipu untuk jage hati orang lain, perhubungan pon tk lah terjejas, aku senyum kau, kau senyum aku. Tapi di sebalik senyuman? Bertimbun dosa menipu kau.

Aku pon banyak menipu. Lecterur kate dah mula buat project? Kepala angguk-angguk, dah mula dah. Padehal? Hari tu nak hantar, hari tu jugak bertungkus lumus siap kan. Ape yang dalam report almost 90% lain daripada research.

Well, aku pernah tipu kau jugak. Where have you been actually? So long not to hear from you.

10 comments:

Zulhelmi said...

here2 haha

Deya Zanial said...

senyap je. dah kawen ey?

Lelaki Ini said...

menipu sunat!

Deya Zanial said...

yeah menipu sunat, best term for menipu untuk kebaikan -.-

zulhelmi said...

MANA ADA dah kahwin. belum apa2 lagi la. awak tu yang dah nak kahwin. calon ada dah. zul takde.

Deya Zanial said...

bile mase pulak neh? aishh. tk baik tau buat buat cerite.

zulhelmi said...

HAIH. lagi nak berdalih ya.

Deya Zanial said...

berdalih apenya? -.-

tuan din said...

lama tak post entry...?

Deya Zanial said...

kan dah post neh -.-