August 8, 2010

Sehari.



Kat dunia neh tak de lagi orang yang pecah record tak pernah buat salah. Semua orang buat salah. Tak kira baik mane pon kau, salah tu mesti pernah buat. Jangan kata tidak.


Ada orang tu cuba sehabis baik. Sabar menunggu kucing bertanduk. Jiran kate dia gila pon dia tak peduli. Yang dia tahu tunggu, sabar. Yakin yang suatu hari nanti penantian dia berbalas baik. Walaupon hati bersuara, "bodoh ape kau tunggu lagi...". Tapi dia peduli apa.


Manusia. Cakap kan tak serupa bikin. Lama-lama apa yang di kata tu habuk pon tak dak. End up, macam neh lah. Berubah angin. Tak boleh jugak nak salah kan sebelah pihak. Kita kene lihat dari kedua belah pihak, baru tahu sapa yang salah.


Tak, aku tak kata aku give up. Letih saja mungkin?



2 comments:

suji said...

deya, how r you ?

Deya Zanial said...

just great.