May 19, 2010

The Ugly Truth

Masa sekolah dulu, antara kawan-kawan aku dalam satu group tu mesti aku yg paling hot selekeh. Dari sekolah rendah sampai lah sekolah menengah. Memang hot selekeh pon. Kasut tk pernah putih. Hitam memanjang. Kalau putih tu haa mase baru-baru masok sekolah. Pasal kasut baru. Baju tk payah cakap. Memang renyuk gile lah. Mase pegi sekolah je licin. Turun je kereta dah renyuk macam baik-kau-pegi-sekola-tk-payah-iron-baju. Haa macam tulah.


Aku tk kesah sangat. Sebab aku sedar aku memang cantik selekeh. Aku datang sekolah pon pasal nk jumpa kawan bukan jumpe boyfriend. Tak pernah rasanya aku couple-couple masa sekolah. Ade lah jugak yg aku suka mase sekolah tu, tapi aku neh cantik selekeh, memang mane orang nk pandang. Ntah nampak pon tidak agaknya. Alaa der lu nk cerite sedih ke ape skang?


Kat sekolah aku tu, adelah beberapa hot chicks. Wa cakap lu, sape je yg die suke, memang tak dapatlah. Perempuan kalau putih, laki mane je tk pandang? Bak tunjuk aku laki tu. Aku masa sekolah putih hitam kot. Ape taknye berkawat aku tak masok, berlari yg 3km tu memang aku tak amek bahagian. Bangge woo amek hadiah atas pentas. Lagi-lagi masa tu sume students memang ade. Dari junior sampai lah ke senior. Bajet nk tayang muka kat laki sebenarnya masa amek hadiah tu. Tapi ternyata keselekehan aku tu bagaikan tembok pade penglihatan orang lelaki. Yg dok tepuk tgn sampai satu dewan bergema tu haa laki-laki hot member-member aku je. Sedih tk sedih?


Tapi tulah orang kata, cantik neh tk kekal. Aku tengok hot chicks masa sekola dulu, sekarang neh tk de lah se-hot dulu. Biasa-biasa je. Aku tk kate pulak dulu aku selekeh sekarang aku lawa. Tapi aku nk kate, dulu aku kurus, sekarang aku lagi kurus gemok. Ishh patotnye biar dulu gemuk. Mesti sekarang aku kurus. Ye dak? Silap neh.


Sekarang & dulu.


Aku dah kate, dulu aku kurus. Tapi macam mane mase sekola setiap kalau waktu rehat aku makan nasi lemak dengan ayam goreng, naik rehat aku tekun tidur dalam class tapi tk gemuk? Tapi sekarang lunch time aku makan nasi seciput lepas tu pergi class yg tangge tk ingat die punye banyak, still gemuk? Ape punce?



*maaf. kualiti gambar "dulu" sangat memberansangkan mengecewakan.




4 comments:

Zulhelmi said...

wkakaka. dulu ada orang pandang. korang bajet hot chick jual mahal.

Deya Zanial said...

ohh kire kitorang pon hot chick jugak lah mase sekolah? tk sangkeee hahaha.

Anonymous said...

o0o0ooooo Deya....

anda sangat2 cantik!..=)

Deya Zanial said...

anonymous : xiexie xioajie :)