January 16, 2010

17th JANUARY 2010
12:40aM

Aku tk tau nk buat ape dah neh. Madah nk buat entry je untuk di-post. Ade assignment tp group task punye. Aku penat, aku tk larat sekarang neh. Duduk atas katil menghadap laptop je yg aku mampu sekarang neh. Seriously, SANGAT tidak larat. Alaa cakap jelah kau malas en? En? -_-" Aku rasa macam nk tulis je pasal budak budak yg rapat dengan aku. Kenapa? Alaa saje nk bagi dorang chance famous. Elehhh korang bangge en? En? Lagi lagi epin. HAHA :)


Name die neh Muhammad Amar Faeez bin Roslan. Die neh kire the bestttt bestfriend ever lah. Die tau almost everything pasal aku. No no, he knows everything. Sume sekali lah pasal aku die tau. Ape je yg aku nk cerite aku akan cari die. He's a good listener. Sangat bersabar dengan perangai aku yg panas baran dan perangai aku yg sangat aku je betul. Kire die mudah mengalah lah. Banyak bagi aku nasihat, tegur aku kalau macam aku neh tk betol ke ape. Selalunye aku tk betol, so selalu jugak lah die tegur aku. Aku tk tau kenape dengan die aku senang je nk cerite, tp dengan orang lain aku jadi macam "ape ey aku nk btau?". Seriously, aku sendiri tk tahu kenapa. That is why aku sangat sayang die neh. & that teh ais juga my fav aku. Kebanyakan aku same dengan die. Tapi cuma satu je lain. Die tk suke makan pedas tp aku SANGAT suke makanan pedas :)

Ini pula my cousin, Sakinah Rosli. Perangai superb gedik. Ye die memang gedik sebab bende kecik pon aku kena settle-kan. Nk kasi contoh? Umm ape ey? Oh ohh aku baru ingat. Die msg aku suruh pikir kan macam mane die nk dapat kan no kawan die balik. Kin neh lupe nk save no kawan die tu. Aku jawab "check kat received call or tny zair no budak tu". Die terus macam "ohh a'ah ek kenape aku tk terpikir macam tu". Sumpah lah, aku tk tau nk cakap kenapa dgn budak neh -_-" Lepas tu suka mengadu kat aku. Itulah ini lah. Banyak rahsia die aku tau tp rahsie aku die tk tau :) Die ade problem je die cari aku. Die cakap aku neh SAKAIlogy die. Cam sh** je en? -_-" Kalau pergi shopping die akan ajak aku. Sebab aku akan berlaku jujur bile die nk beli baju. Yeahh aku tau aku baik. Korang tk yah lah pikir "baik gile deya neh dgn cousin die". Die punye result pon same je dengan aku. Dari UPSR sampai lah ke SPM. Memang same. Tk de kurang, tk de lebih. Memamng same lah. Cume subj je yg lain lain.

Yg gelap gelap neh name die Zulhelmi bin Zulkifly. Perhatikan betul betul ye. ZULhelmi bukan ZOLhelmi. Die marah kot panggil die zol. John tulah yg pengaruh orang lain memanggil zul neh zol. Tk habis habis nk salah kn john neh kenape deya neh? -_-" Gambar die yg nampak muka tk de yg die sorang je. Sume yg dengan kawan die. Malas pulak aku nk pegi cari yg die sorang. Jadi biarlah muka die tu menjadi misteri. Cehh cehh saje nk bajet macam hensem sangat lah? Zul neh senior aku mase sekolah dulu. Skang study kat korea. Die neh dah maken gemok dah aku tengok. Die neh tk reti main bola. Tapi die bajet bajet reti. Wakil sekolah kot dulu. Aku tk tau ape yg cikgu nampak pade die neh sampai biar kn die jadi wakil sekolah -_-" Mungkin cikgu tersilap panggil nama lepas tu saje nk jaga hati die neh terus cikgu biarkan die main jugak. Okay okay aku tipu je neh. Die memang ter-hebat lah main bola. Mengikut kamus dewan, TER itu maksudnye tidak di sengaja kan. Dengan kate lain die neh tidak di sengaja kan hebat bermain bola. Maknenye, bukan semula jadi lah die hebat. Heh heh heh >:)

Ini bestie aku, Noor Farhana binti Mohd Amin. Aku rapat dengan die since form 5 lagi. Sebelum tu musuh-ketat-amat-sangat lah. Kalau terserempak pon jeling jeling je. HAHA. Die lah mula dulu nk kutuk kutuk aku plak en. Sape tk hangin. Bajet good good je mase tu. Rase nk aku pelempang kan sebelas kali je kat die mase tu. Mase tu jelah. Bile dah form 5 tu start dari mase pergi melaka lah. Kumpul coupon makan kat pizza. Lepas tu terus kat sekola pergi canteen same same sume. Balik balik makan nasi lemak, ayam dengan air. Menu wajib setiap hari. Lepas tu balik class tido sebab oxygen banyak ke perot. Lagi, kalau kitorang nk shopping kat jb memang aku pergi berdua dengan die lah. Banyak berdua lah banding ramai ramai. Lepas tu beli baju same -_-" Lepas tu bile jumpa tengok baju same masing masing nk maki antara satu sama lain. Sape suruh beli baju same? Fana fana !

Epinnnn. yeahh ini epin. Budak setiawangsa aka budak MMU yg selalu kalah kalau bertekak dengan aku. Die kalau menang pon sebab aku bagi chance. Yelah laki neh kn mudah tercabar ego die. Kang kalau asek kalah dengan perempuan die frust lepas tu ugut nk bunuh diri. Selalu lah die ugut aku nk bunuh diri sebab die asek kalah. Tapi sebagai kawan yg berhati perot aku bagi lah chance kat die, kasi menang kejap. Kn epin? Die neh tahu banyak rahsie aku. Tapi tk delah banyak mane kn? He knows mine, and aku tahu rahsie die jugak. Okay sape nk tahu rahsie epin? Bak johnnys minggu neh. Deal? >:) Aku kenal die since aku form 4 kot. Agak lame jugak lah. Nk tahu big secret die? Okay tk berape nk big sangat lah. Medium je. Heh heh heh >:) Die neh mudah cair dengan orang. So kalau die macam merajuk tu senang lah nk pujuk die. Buat je bende yg sweet sweet nanti die cair. Heh heh heh. Gf epin please take note okay? HAHA >:)

Ini pula Meor M. Syafiq. Mayo for short. Duduk kat Klang. Die neh adik aku. Kn adik kn? Name pon adik. Sekali lawan memang kalah lah die. Mase mula kenal aku bahan die memang aku jelah menang. Orang Klang tk kn dapat kalah kan orang Johor :) Memang talent aku kot dalam bahan membahan orang neh. Mayo neh sampai nangis nangis lah kene bahan. Sebagai kakak yg bertanggungjawab, aku tk pujuk, aku lantak kan die. Woahh sungguh agresif perangai aku. Ceh cehh agresif konon. Mentang mentang baru belajar kat modul tadi dah nk gune ayat agresif. Haa lepas neh nk gune ayat ape plak? -_-" Die dah janji nk belanja aku Johnnys. Baik gile dapat adik macam neh. Belanja kakak. Baikkkk adik akak kn dik kn? -_-" Sape kene belanja sape sebenarnye neh?

Si katek neh name die Maisarah Mokhtar. Classmate aku since sem 1 lagi. My first impression mase tengok die neh macam die neh agak sombong, dengan berperwatakan seorang yg agak matang. Okay cube kenal die, sumpah perangai die tk lebih daripade seorang kanak kanak yg kehilangan fius. Agak tk betol jugak sometimes. Sesuai lah dengan ketinggian die yg tk melepasi aku neh. Aku lagi tinggi dari die. Tapi die neh masih nk mengaku yg die neh tinggi. Aku malas nk bertekak banyak banyak. Yeee kn ajelah. Kn pendek? Die duduk kat Shah Alam. Bil celcom die kalau tengok no yg same je lah die call. Bf die. Tk de orang lain. Hari tu kene bayar lebih berape ratus tah, terus gelabah. Nasib orang celcom tu tersalah kire. Kalau tk padan muka kau maipendek weh :)

This is Nabiha Anati. Unik en name die? Ade anati. Aku mula macam ingat kan die saje letak. Rupenye memang ade. Die neh perangai lebih kepada porno siket. Tengoklah gambar die tu. Macam orang s**** je. HAHA jk jk. Jangan marah byha. Aku akak, aku berhak mengutuk kau ape aku suke. Sebagai seorang adik kau kene terime je. Okay? :) Die neh pon sebenarnye tk delah tinggi mane pon. Tinggi siket dari aku dah nk bajet tinggi sangat je. HAHA. Aku kenal die dari wawa. Budak accountancy. Ade bf name die syree syreek. Alaa yg color hijau tu. Tau? Habis aku kene cepuk neh kalau die bace. Alaa sape takut? Amoy kot yg start dulu. Salah kn amoy sane. Jangan salah kn aku. Wekk ! ;p

Ini amoy sepet kaki galah macam tiang lampu. Pernah tengok tiang lampu? Alaa yg macam kat highway tu. Haa macam tulah amoy. Kn moy en? Mate die kecik je. Macam neh -_-. Haa macam tulah. Kalau die gelak lagi lah. Hilang terus mate die. Jadi mari beramai ramai jangan buat amoy gelak. Kesian gelap dunia die nanti. Aku tk sampai hati tengok amoy dalam kegelapan. Sweet kn aku moy en? >:) Die duduk kat jb juga same dengan byha. Ex-schoolmate byha. Romate byha plak tu. Aku rase amoy mesti dah nk termuntah muntah tu tengok muka byha. Kn moy? Hari tu kau ade cakap kat aku. Eee jahatnye kau. Kesian kat byha tauu. -_-" Memang aku cari nahas buat cerite macam neh. Mau kene jentik telinge.

Okay sampai di sini jelah aku tolong korang jaDi famous kat blog aku. Nk lebih buat sendiri lah. Tk berbayar gaji aku buat cerite korang neh. Pehh bapak tk ikhlas doh budak neh -_-" Okay finee aku ikhlas kot buat cerite pasal korang. Berterima kasih lah kat aku. Cepat !


8 comments:

Zulhelmi said...

buat cerita tipu. taknak bagi 'terima kasih'!

Deya Zanial said...

ehh ape pula yg tipu?

fara. said...

haha kau yg mcm nk gaduh ngn aku je dulu.
2nd, kau yg nk bli bj same ngn aku doh. haha :DD

Deya Zanial said...

ececehh dan dan nk kate aku nk gaduh dulu. aku paling cool kot mane ade nk gaduh gaduh. eh hello, kau kot yg suruh beli bukan aku yg nk, wekk ! ;p

Arina Hamzah said...

kuranggg ajarrrrrrrrrrrrrrrr

Deya Zanial said...

:))

MéuzAngelo™ XXIII said...

wuishh.. bagus2.. boleh wat tempat rujukan untuk cari menantu mak.. kehkeh

Deya Zanial said...

hahaha cari menantu mak?